17.9 C
Amsterdam

Evangelische club: ‘Bid in de ramadan voor moslims zodat ze Jezus vinden’

Lees meer

De evangelische organisatie Frontiers organiseert vanaf morgen een gebedsactie voor moslims. De organisatie beoogt hiermee dat moslims de weg naar Jezus Christus vinden, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Een medewerker vertelt dat ze regelmatig verhalen hoort van moslims die gedroomd hebben over Jezus, of zelfs een visioen hebben gehad waarin ze hem ontmoeten.

‘We geloven dat God onze gebeden hoort en op Zijn manier gebruikt om moslims tot Hem te brengen.’

Frontiers is een organisatie van evangelische christenen, christenen die de nadruk op Jezus leggen en geloven in een ‘geestelijke strijd’ tussen engelen en demonen.

De organisatie houdt deze gebedsactie voor moslims al sinds 1992. Frontiers verwacht dat zo’n 4.000 Nederlandse christenen aan de gebedsactie meedoen.

‘Wij verlangen dat God wordt grootgemaakt door groepen moslims die nu nog nooit van Hem hebben gehoord’, aldus Frontiers op de eigen website. ‘Onze missie: met liefde en respect nodigen wij alle moslimvolken uit Jezus te volgen.’

Veel evangelische christenen beschouwen de islam als een duivelse macht, aldus onderzoeksjournalist Sander Rietveld in zijn boek Nieuwe kruisvaarders. Evangelische christenen geloven dat de kracht van gebed helpt in de geestelijke strijd tegen de duivel en zijn demonen.

Moslims geloven dat Jezus, die in de Koran ‘Isa’ wordt genoemd, een belangrijke profeet is. Volgens christenen is Jezus de Zoon van God.

- Advertentie -