14.4 C
Amsterdam

Bram Moszkowicz vindt Thierry Baudet ‘te intelligent om antisemiet te zijn’

Lees meer

De uit de advocatuur geroyeerde Bram Moszkowicz vindt FvD-leider Thierry Baudet ‘te intelligent om antisemiet te zijn’.

Dat zegt Moszkowicz in een interview met Baudet in de nieuwste editie van weekblad Privé, zo meldt Mediacourant.

De beschuldiging van antisemitisme vindt Moszkowicz ‘onzin’. In het interview, waar ook vermeld wordt dat Moskowicz een Joodse achtergrond heeft, zegt Baudet dat het hem ‘verdriet doet’ als men daadwerkelijk denkt dat hij antisemiet is.

‘Veel beschuldigingen zijn te kwader trouw, maar ik wil het graag uit de lucht hebben en herken mij ook niet in deze aantijging’, aldus Baudet tegen Moszkowicz. Hij zegt wel dat er ‘weleens een grapje’ wordt gemaakt bij Forum voor Democratie, ‘waar hij nooit wat achter zoekt’.

Op het verwijt van homofobie zegt Baudet het volgende: ‘Ik heb een jongen voor mij werken, die is zo homo als een deur. Vaak genoeg wordt er een grapje gemaakt, meestal door hemzelf, over zijn geaardheid. Dat is zelfspot. Ik heb ook Joodse mensen voor mij werken.’

Forum voor Democratie wordt in toenemende mate in verband gebracht als een partij met extreemrechtse sympathieën. Zo zou Baudet tijdens een privé-conversatie hebben gezegd dat hij vreesde voor de zogenaamde macht van Joden in de ‘wereldorde’. Dat beweerden anonieme voormalige FvD-leden begin dit jaar in de Israëlische krant Haaretz.

- Advertentie -