17.9 C
Amsterdam

Familie verdronken Orlando (17) hekelt ‘walgelijke suggestie’ Sylvana Simons

Lees meer

De nabestaanden van de verdronken Orlando Boldewijn zijn boos op Sylvana Simons. Nadat de zeventienjarige Rotterdamse jongen in 2018 verdween, zou de BIJ1-politica hebben gesuggereerd dat de politie te weinig voor hem deed omdat Orlando zwart is. Simons ontkent.

Begin 2018 schreef Simons op Facebook:

Beeld: Facebook

Simons doelde hiermee op Anne Faber, de 25-jarige (witte) studente die vermist raakte en dood gevonden werd. De Nederlandse media berichtten in 2017 uitgebreid over haar verdwijning en dood.

Sébas Diekstra, advocaat van de familie van Orlando Boldewijn, spreekt over een ‘walgelijke suggestie’. Dat Simons die suggestie nog steeds niet heeft teruggenomen ‘vreet nog elke dag aan de nabestaanden’, schrijft hij.

Beeld: Twitter

In reactie hierop antwoordt Simons dat ze verkeerd is begrepen. ‘Deze uitspraken zijn door mij niet gedaan. Wel heb ik in een Facebookbericht vragen gesteld. Ook heb ik een artikel gedeeld van RTL Nieuws waarin vergelijkbare vragen werden gesteld.’

Simons verzoekt Diekstra verder ‘om verdere communicatie niet via de media te laten verlopen. Dat lijkt mij het meest respectvol voor alle betrokkenen. Wanneer hij of de familie zelf contact met mij op wil nemen, dan sta ik daar natuurlijk open voor.’

Deze zomer kreeg Roy B. een gevangenisstraf van drieënhalf jaar omdat hij de 17-jarige Orlando in het ijskoude water had laten liggen.

- Advertentie -