Fatima Elatik: kritiek op biddende agenten in moskee ‘vorm van racisme’

Lees meer

PvdA-coryfee Fatima Elatik verdedigt de Amsterdamse politieagenten die tijdens het Suikerfeest in uniform gingen bidden in de Blauwe Moskee. Kritiek hierop is volgens haar een ‘vorm van racisme’.

In televisie-uitzendingen van onder meer NOS was te zien dat politieagenten in dienstkleding tijdens het Suikerfeest aan het bidden waren in de Blauwe Moskee in Amsterdam. Deze beelden leidden op social media tot veel commotie.

Critici menen dat hierdoor de scheiding van kerk en staat in gevaar kwam en waarschuwden tegen ‘islamisering’. Politiemensen moeten neutraliteit moeten uitstralen, zeggen zij.

De Amsterdamse oud-politica Fatima Elatik (PvdA) , die enkele jaren geleden leiding gaf aan het programma ‘Politie van iedereen’, is het niet met deze kritiek eens.


De PvdA-politica is al langer een pleitbezorger van islamitische agentes met een hoofddoek. Op dit moment mogen Nederlandse politiemensen geen zichtbare religieuze symbolen dragen.

- Advertentie -

3 REACTIES

 1. Als dit in een kerk was geweest had er geen haan naar gekraaid.
  Hebben we geen belangrijker zaken aan ons hoofd?
  En wie zegt dat deze agenten geloof boven de staat stellen? Bovendien is het niet verboden om in uniform te bidden, religieuze symbolen zijn (zichtbaar gedragen) verboden. Dus zou ontslag tegen de wet zijn, maar “Dan” staat schijnbaar boven de wet.

 2. @ Dan

  Op de boot van gay-parade zaten ook mensen in uniform.
  In de kerk met kerstmis Idem dito. En in synagoge met Pesach ook.

  Geldt het ontslaan ook voor bovengenoemde voorbeelden of alleen voor de moslims 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here