18.8 C
Amsterdam

Frankrijk: schoolmedewerker met de dood bedreigd wegens ‘islamofobie’

Lees meer

Een medewerker van een Franse middelbare school in Parijs krijgt doodsbedreigingen nadat hij een islamitische leerling vroeg om haar hijab af te doen om deel te kunnen nemen aan een toets. Dat meldt het Franse nieuwsblad le Figaro

De medewerker werd op social media aangevallen nadat de islamitische studente bij binnenkomst niet direct haar hijab wilde afdoen, wat volgens de Franse wet wel moet. De medewerker zou haar hieraan hebben herinnerd.

Pas na afdoen van haar hijab mocht ze verder. Ze kwam hierdoor te laat op haar examen.

Vanuit de kant van de scholiere wordt gemeld dat zij de hijab wel wilde afdoen, maar dat de medewerker haar alsnog niet meteen zou hebben toegelaten. Zelf getuigt het meisje dat ze ook nog werd werd afgeblaft en naar een apart kantoortje werd gebracht.

‘Ik werd behandeld als een vies persoon, als een beest, niemand wilde mij de situatie uitleggen. Ik kreeg geen excuses. (…) Het was vernederend. Ik was direct het doelwit, gereduceerd tot mijn religieuze overtuigingen en mijn Noord-Afrikaanse afkomst.’

Eerdere berichten over deze kwestie wekten woede bij sommige Franse social mediagebruikers, die de medewerker van ‘islamofobie’ betichtten. Zijn naam en foto raakten bekend. Ook ontving hij doodsbedreigingen.

Het Franse Openbaar Ministerie onderzoekt de bedreigingen nu.

Critici zijn bezorgd omdat deze zaak zou lijken op die rond Samuel Paty, de Franse leraar die werd onthoofd nadat hij zijn leerlingen een Mohammed-cartoon had laten zien. Ook hij werd beschuldigd van ‘islamofobie’.

- Advertentie -