23.5 C
Amsterdam

Frankrijk sluit islamitische uitgeverij vanwege ‘legitimeren jihad’

Lees meer

Frankrijk is begonnen de islamitische uitgeverij Nawa Editions te sluiten. Volgens minister Gerald Darmarin (Binnenlandse Zaken) is het beleid van de uitgever ‘anti-universalistisch’ en ‘in directe strijd met westerse waarden’. Ook zou de uitgever verschillende werken verspreiden die de gewelddadige jihad legitimeren.

Een van die werken is een biografie van de zevende-eeuwse islamitische generaal Khalid ibn al-Walid, die Irak en Syrië veroverde voor de islam en het Byzantijnse Rijk verpletterend versloeg in de Slag bij Yarmouk. Ook verkoopt de uitgeverij boeken van de Egyptische schrijver Sayyid Qutb (1906-1966), de grondlegger van het moderne islamisme.

Nawa Editions hekelt het ‘puur politieke’ besluit van de Franse staat, dat zonder proces islamitische organisaties ontbindt. Eerder werden het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk en de islamitische NGO BarakaCity ontbonden door de Franse staat.

De bankrekeningen van de uitgeverij en die van haar belangrijkste schrijvers zijn door de Franse staat bevroren.

Nawa Editions is goed bekend bij de Franse inlichtingendiensten en zou een rol hebben gespeeld in het proces van radicalisering van sommige jongeren, melden Franse media.

- Advertentie -