14.2 C
Amsterdam

Franse journalist: doodsbedreigingen na kritiek op rituele slacht

Lees meer

De Franse journalist en dierenrechtenactivist Hugo Clément (32) wordt van ‘islamofobie’ beschuldigd nadat hij kritiek gaf op het onverdoofd ritueel slachten. Hij zegt zelfs met de dood te zijn bedreigd.

Daags voor het Offerfeest van afgelopen weekend twitterde Clément dat slachten zonder verdoving ‘een wrede praktijk is die al in verschillende landen verboden is. Geen enkel geloof kan een dergelijke mishandeling rechtvaardigen’.

De tweet leverde hem veel kritiek op. ‘Ik houd niet van schapenvlees, maar ik ga het eten om Brigitte Bardot en Hugo Clément kwaad te doen’, schreef een boze twitteraar bijvoorbeeld. Bardot, het hoogbejaarde voormalige topmodel, is ook een fel tegenstander van onverdoofd ritueel slachten.

Een andere twitteraar noemde Clément een ‘egotrippende bourgeois’. Ook werd Clément van ‘islamofobie’ beschuldigd en kreeg hij doodsbedreigingen binnen.

Clément twitterde hierna dat hij veel haatdragende berichten en zelfs doodsbedreigingen had ontvangen, maar dat hij zich niet de mond zou laten snoeren.

‘Voor velen is verzet tegen ritueel slachten ‘islamofoob’. Wat een schande om zo te redeneren. Het hele jaar door roeren dierenrechtenactivisten zich over duizend onderwerpen’, zegt hij, waaronder stierenvechten, intensieve fokkerij, de jacht, industriële visvangst, en ja, dus ook ritueel slachten.

- Advertentie -