22.9 C
Amsterdam

‘Niet versoepelen in christelijke verpleeghuizen bij vaccinweigering’

Lees meer

De coronamaatregelen in streng-christelijke verzorgingstehuizen moeten niet worden versoepeld als bewoners weigeren om te worden gevaccineerd. Dit zegt Diederik Gommers, lid van het Outbreak Management Team en intensivist in het Erasmus MC, in de EO-podcast Virusfeiten.

Onlangs berichtte Trouw dat in sommige orthodox-protestantse verpleeghuizen op de Bible Belt soms wel de helft van de bewoners zich niet wil laten vaccineren tegen COVID-19.

‘In verzorgingshuizen is het moeilijk om je aan de voorzorgsmaatregelen te houden’, aldus Gommers. ‘Als iedereen gevaccineerd is, kan je regels rondom anderhalve meter loslaten en kunnen mensen kriskras door elkaar lopen. Maar als de helft zich niet laat vaccineren, kan je die mensen niet bij elkaar zetten, moet je afstand houden en moet je de hygiëne echt goed op orde hebben.’

Dat sommige orthodoxe protestanten zich niet willen laten vaccineren tegen ziektes komt omdat zij hun lot liever in handen leggen van God. Hij beslist of ze wel of niet ziek worden, is de gedachte.

- Advertentie -