23.1 C
Amsterdam

GroenLinks-raadslid steunt partijgenoot die FvD aan nazi’s linkte

Lees meer

Het Amersfoortse GroenLinks-raadslid Youssef el Messaoudi heeft het op Twitter opgenomen voor partijgenoot Huub Bellemakers uit Nijmegen, die op datzelfde medium Forum voor Democratie met de nazi’s vergeleek.

El Messaoudi heeft op Twitter een foto gedeeld van een reclamezuil met daarop twee posters van Thierry Baudet, allebei voorzien van een Hitler-snorretje. Daarachter, maar veel minder prominent, is een reclamebord te zien voor een zitbank en een voetenbank. ‘Koopje hoor’, aldus El Messaoudi.

Zijn partijgenoot Bellemakers twitterde zondag een foto van een nazi-bijeenkomst op de Grote Markt in Nijmegen. Met daarbij de tekst: ‘Foto van Forum voor Democratie in Nijmegen vanuit een andere hoek’, doelend op het feit dat partijleider Thierry Baudet die dag in Nijmegen op verkiezingscampagne was.

Na wat commotie bood Bellemakers toen zijn excuses aan. GroenLinks-leider Jesse Klaver noemde de tweet ‘volstrekt onacceptabel’. Maar de GroenLinks-fractie in Nijmegen, die Bellemakers eind maart zou gaan versterken wegens een zwangerschap van een raadslid, stelt vandaag dat Bellemakers nog steeds welkom is.

‘Tja. Huub, ik had dit kunnen zijn’, twitterde El Messaouidi gisteren over de zaak-Bellemakers. ‘Zie de ernst en de ophef niet.’

- Advertentie -