22.9 C
Amsterdam

Hezbollah zint op wraak na aanslag Hamas-leider

Lees meer

‘De Israëlische droneaanslag op de Hamas-leider Saleh al-Arouri zal niet ongestraft blijven’. Dat zegt Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een context van toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Zo meldt de Arabische nieuwssite Middle East Eye

‘Er valt niet veel te zeggen, deze serieuze misdaad zal niet onbeantwoord of onbestraft blijven’, aldus Nasrallah in een speech die bedoeld was om de in 2020 geliquideerde Iraanse generaal Qassem Soleimani te herdenken.

In Iran zelf vonden gisteren bij de jaarlijkse herdenking van de dood van Solemaini twee bomaanslagen plaats met meer dan 100 burgerslachtoffers.

‘Het slagveld is daar. Het is tijd, de nacht wacht op ons allen, en ik zal je weer zien’, zei Nasrallah tegen zijn gevolg in Beiroet.

Hezbollah wordt bekritiseerd, omdat ze zich tot nu relatief afzijdig opstellen in de oorlog tussen Hamas en Israël. Nasrallah prijst wel de Houthi’s voor de aanvallen op vrachtschepen in de Rode Zee. Of de opstelling van Hezbollah na deze aanslag in Beiroet zo zal blijven is de vraag.

Israël heeft de verantwoordelijkheid voor aanslag op Arouri nog steeds niet op zich genomen, maar zegt wel ‘bereid’ te zijn om elke mogelijke vergelding van Hezbollah te weerstaan.

- Advertentie -