18.8 C
Amsterdam

Hillary Clinton: ‘Netanyahu moet absoluut vertrekken’

Lees meer

De voormalige Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton typeert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu als ‘onbetrouwbaar’ en vindt dat hij daarom absoluut moet vertrekken. Zo meldt de Arabische nieuwssite Middle East Eye.

Clinton is zeer ontevreden over het verloop van de oorlog in Gaza. Hoewel ze Hamas de schuld geeft van het uitbreken van die oorlog, legt ze ook de verantwoordelijkheid bij Netanyahu, die ‘fouten’ zou hebben gemaakt.

‘Netanyahu moet gaan. Hij is geen betrouwbare leider. Het was onder zijn premierschap dat de aanval plaatsvond’, aldus Clinton over de Hamas-aanval op 7 oktober, die tot 1200 Israëlische doden heeft geleid.

Ook ziet Clinton hem als een ‘obstakel’ tot een staakt-het vuren en verwijt zij de Israëlische premier dat er geen exitstrategie is voor de oorlog in Gaza.

Intussen zijn al bijna 28.000 Palestijnen omgekomen en meer dan 67.000 gewond geraakt door onverminderde Israëlische aanvallen in Gaza.

Clinton is ook kritisch op Hamas, die volgens haar eveneens geen staakt-het-vuren zou willen en die zij als agressor beschouwt, ‘zoals Rusland ook de agressor is in Oekraïne is’, aldus Clinton. ‘Als Hamas een staakt-het-vuren zou accepteren, dan zou er een staakt-het-vuren zijn’, voegde ze daaraan toe.

- Advertentie -