12.8 C
Amsterdam

Influencer Youness Ouaali: ‘zionist’ Hitler ‘beloond’ met leven in Argentinië

Lees meer

Volgens de controversiële influencer Youness Ouaali leidde Adolf Hitler na de Tweede Wereldoorlog ‘een heerlijk en rustig leven’ in Argentinië.

De Marokkaans-Nederlandse Ouaali reageerde gisteren op de rellen bij de Al Aqsa-moskee in Jeruzalem, waar tientallen Palestijnen gewond raakten toen ze slaags raakten met de Israëlische oproerpolitie. Moslims wereldwijd zijn woedend op Israël en gaan massaal de straat op. Ook in Amsterdam wordt vandaag een anti-Israëlische demonstratie georganiseerd.

‘Leefde Hitler nog maar voor die nare joden waar blijft de eenheid van de moslims’, schreef Instagramgebruiker ‘ally_gray45’ in reactie op een bericht van Ouaali over de rellen in Jeruzalem. Ouaali, die ruim 86.000 volgers op Instagram heeft, reageerde:

‘Hitler was 1 van de grootste zionisten. Door hem is de illegale staat Israël nog sneller gaan ontstaan en groeien. Kijk maar naar hoe hij na W02 een heerlijk en rustig leven heeft geleid in Argentinië. Beloond voor zijn zionistische werk.’

Beeld: Instagram

Ouaali’s lezing van Hitlers ‘verblijf’ in Argentinië, een bekende theorie onder complotdenkers, wordt weersproken door de geschiedschrijving. Op 30 april 1945 pleegde Hitler zelfmoord in zijn bunker in Berlijn, samen met zijn partner Eva Braun. Naar alle waarschijnlijkheid nam Hitler een cyanidepil in en schoot hij zichzelf hierna met een pistool door het hoofd. Daarna staken medewerkers hun lichamen in brand.

Ouaali’s post komt in een tijd waarin het bij een groeiende groep Nederlanders ontbreekt aan besef over de Jodenvervolging en de Holocaust, met de recente rel rond een Volkskrant-cartoon over Maurice de Hond als pijnlijke herinnering.

De gewraakte post is verwijderd door Instagram, inclusief de reacties erop. Ouaali noemt dit ‘ziek’: ‘Kritiek op zionisten is verboden tegenwoordig’.

Beeld: Instagram

Instagram duldt ‘geen enkele kritiek richting hun broeders en zusters!’, aldus Ouaali.

Dat het hem niet slechts om Israël gaat, maar om Joden, blijkt uit het feit dat Ouaali een bericht heeft geliked van gebruiker ‘mounirb’, die onomwonden schrijft: ‘De bazen van insta zijn joden.’

Beeld: Instagram

De omstreden influencer Ouaali is vooral berucht omdat hij op Instagram jonge moslimmeisjes aan de kaak stelt, omdat zij zich volgens hem onzedig gedragen. Eerder raakte Ouaali in opspraak nadat hij had opgeroepen om Israëlische toeristen ‘total loss’ te slaan. Hij werd in 2020 veroordeeld voor seks met een zwakbegaafd meisje van vijftien jaar.

- Advertentie -