10.1 C
Amsterdam

Israël schiet Palestijnse journaliste dood, vlak voor haar eerste werkdag

Lees meer

Binnen een maand na de dood van Shireen Abu Akleh heeft een Israëlische soldaat alweer een Palestijnse journaliste gedood.

Ghufran Warasneh (31) werd gisteren door het Israëlische leger bij de poort van een Palestijns kamp nabij Hebron op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten, volgens omstanders toen ze op weg was naar haar eerste werkdag bij een radiostation.

Warasneh werd geraakt in haar borst. Toen ze in het ziekenhuis kwam, was ze al ‘praktisch dood’, zegt een ziekenhuiswoordvoerder.

Israël zegt dat ze Israëlische soldaten met een mes had bedreigd. Volgens omstanders is dat onzin en liep ze van haar huis naar haar werk.

Haar werkgever Dream Radio vertelt dat ze twee weken geleden bij hun had gesolliciteerd en dat gisteren eigenlijk haar eerste werkdag zou zijn.

‘We wachtten op het moment dat ze live zou gaan als het nieuwe geluid van Dream Radio, maar in plaats daarvan kwam het nieuws van haar dood binnen.’

Er waren sinds 2000 al vijftig Palestijnse journalisten door Israël gedood. Warasneh is nummer 51.

Sinds begin dit jaar zijn de Israëlisch-Palestijnse spanningen opnieuw opgelaaid. Bij aanslagen door Palestijnen kwamen dit jaar negentien Israëliërs om; Israëlische soldaten en agenten doodden in dezelfde periode bijna zestig Palestijnen.

- Advertentie -