23.1 C
Amsterdam

Israëlcriticus Kenneth Roth toch naar Harvard

Lees meer

Voormalige voorman van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch Kenneth Roth krijgt alsnog een fellowship aan de prestigieuze Harvard Universiteit. Aanvankelijk werd hem die positie geweigerd vanwege zijn felle kritiek op Israël.

‘In het geval van de heer Roth heb ik een fout gemaakt om hem niet aan te stellen bij ons Carr Center for Human Rights’, zei Douglas Elmendorf, decaan van de Kennedy School van Harvard, donderdag. ‘De bredere input van de faculteit die ik nu heb gezocht en gekregen, overtuigt me alsnog.’ De decaan hoopt dat de universiteitsgemeenschap zal profiteren van Roths diepgaande expertise op het gebied van mensenrechten.

Roth is blij met zijn fellowship aan Harvard en wil aan de Kennedy School zijn nieuwe boek schrijven. Hij maakt zich wel zorgen over de academische vrijheid op Harvard. Zijn alsnog verkregen fellowship dankt hij naar eigen zeggen mede aan zijn bekendheid en invloedrijke netwerk.

Israëlcritici maken zich  ondertussen grote zorgen over de invloed van pro-Israëlische donateurs van Harvard, schrijft Middle East Eye. Ze vermoeden dat zij er een stokje voor de aanstelling probeerden te steken.

- Advertentie -