16.6 C
Amsterdam

Israëlische minister wil boycot linkse krant

Lees meer

Shlomo Karhi, de Israëlische minister van Communicatie onder premier Benjamin Netanyahu, wil dat staatsdiensten hun abonnementen opzeggen van de linkse krant Haaretz. Ook mag de overheid er niet meer adverteren als het aan hem ligt.

De minister heeft hiertoe een resolutievoorstel ingediend, schrijft hij op X. Hij heeft felle kritiek op ‘de consistente verspreiding van defaitistische en valse propaganda en opruiing tegen de staat Israël tijdens de oorlog’ door de krant. Hij wil daarom de financiering van Haaretz door overheidsorganen stopzetten. Dat betekent geen advertenties meer, maar ook dat alle staatsdiensten hun abonnementen opzeggen, inclusief het leger, de politie, alle overheidskantoren, elk overheidsbedrijf.

Haaretz heeft na de aanval van Hamas op 7 oktober stevige kritiek geleverd op de gewelddadige Israëlische reactie. Bijna zeven weken lang vallen het Israëlische leger en de Israëlische luchtmacht de Gazastrook aan, met nu 15.000 doden en meer dan 30.000 gewonden.

Vandaag komt er eindelijk een staakt-het-vuren tot stand, schrijft the Wall Street Journal. Dit na een elf uur durende onderhandeling tussen Israël en Hamas over de vrijlating van ongeveer 200 Israëlische gijzelaars door Hamas en Palestijnse politieke gevangenen door Israël.

- Advertentie -