17.3 C
Amsterdam

Israëlische soldaten schieten dove Palestijnse man neer

Lees meer

Een dove Palestijnse man (60) werd gisteren neergeschoten door Israëlische militairen bij een checkpoint. Palestijnen en mensenrechtenorganisaties zijn woedend, bericht de Arabische nieuwszender al Jazeera.

Volgens een woordvoerder van de Israëlische politie liep de man in een gebied ten noorden van Jeruzalem, waar alleen voortuigen zijn toegestaan. Veiligheidstroepen zouden de man hebben gewaarschuwd, maar hij zou zijn doorgelopen. Pas nadat ze hem neerschoten in zijn benen, kwamen de militairen erachter dat hij doof was.

Dit incident en de recente tragische dood van een 32-jarige Palestijnse autist, die werd gedood omdat hij voor een terrorist werd aangezien, hebben tot een storm van kritiek geleid. Israël zou excessief geweld gebruiken en geen rekening houden met mensen met een beperking.

‘Eerst schieten ze, dan pas checken ze’, zegt de Arabisch-Israëlische oppositiepolitica Heba Yazbak. ‘Het neerschieten van een onschuldige dove Palestijn is slechts nog een voorbeeld van het gemak waarmee Israëlische veiligheidstroepen mensenlevens kunnen beschadigen.’

- Advertentie -