17.2 C
Amsterdam

Jerry Afriyie komt met Sintpakketten voor inclusieve pakjesavond

Lees meer

Nederland Wordt Beter, de antiracistische stichting van Kick Out Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie, biedt Sinterklaaspakketten aan voor een inclusieve pakjesavond.

In het pakket zitten chocoladeletters van Tony’s Chocolonely, pepernoten, kinderboeken, schoencadeautjes, versiering, pakpapier, kleurplaten, ballonnen en een Sinterklaasspel. Geheel in de geest van Afriyie ontbreekt de beeltenis van Zwarte Piet.

Wie een Sinterklaaspakket koopt, doneert via de Voedselbank meteen eenzelfde pakket aan een gezin met minder financiële middelen. Het is ook mogelijk om een rechtstreekse donatie te doen. In dat geval gaan er twee pakketten naar twee gezinnen.

Dit nieuwe initiatief van Nederland Wordt Beter valt onder de noemer ‘Het Feest Voor Alle Kinderen’ en heeft verschillende ambassadeurs die dit aan de man proberen te krijgen, zoals cabaretiers Erik van Muiswinkel en Soundos el Ahmadi en actrices Romana Vrede en Jelka van Houten.

Uit onderzoek door I&O Research blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders nu voor het veranderen van Zwarte Piet is. In 2016 wilde 65 procent van de Nederlanders dat Zwarte Piet zwart zou blijven, in 2018 wilde de helft van de Nederlanders dit en nu is dit aandeel 39 procent.

- Advertentie -