18 C
Amsterdam

Joodse columnist ‘weggepest’ bij New York Times: ‘Ze noemden me nazi’

Lees meer

In een knallende ontslagbrief schrijft de Joodse columnist Bari Weiss dat ze door haar collega’s bij the New York Times is weggepest. Haar collega’s maakten haar onder meer uit voor ‘racist’ en ‘nazi’, zegt ze.

Bari Weiss was columnist en redacteur. Ze was bijzonder onpopulair bij sommige collega’s en lezers vanwege haar conservatieve mening. Volgens Weiss zijn ‘intellectuele nieuwsgierigheid’ en ‘risico nemen’ nu gevaarlijk geworden.

‘Ze hebben me een nazi en een racist genoemd. Ik heb geleerd om opmerkingen over hoe ik ‘weer over de Joden schrijf’, van me af te zetten.’

Weiss is de tweede persoon die onlangs is vertrokken bij the New York Times. Eerder stapte opinieredacteur James Bennet op. Ook Bennet gaf conservatieve opinies de ruimte  waardoor hij zich bij veel linkse collega’s niet populair maakte.

Na het vertrek van Bennet werd ook de positie van Weiss onhoudbaar. ‘Geloof nooit een redacteur die zegt dat je tegen de stroom in moet gaan. Uiteindelijk zal de uitgever toegeven aan de menigte, en zal de redacteur worden ontslagen of een andere functie krijgen’, schrijft Weiss.

- Advertentie -