22.6 C
Amsterdam

Karim Benzema klaagt Franse minister aan

Lees meer

De Franse voetballer Karim Benzema daagt de minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin voor de rechter. De Franse minister betichtte hem van banden met de Moslimbroederschap en het creëren van een atmosfeer van ‘jihadisme’ vanwege een steunbetuiging aan de Gazanen. Zo meldt de Arabische nieuwssite Middle East Eye.

Volgens Benzema’s advocaat hebben de beschuldigingen de reputatie van zijn cliënt beschadigd, terwijl er ‘niet het minste bewijs’ voor is.

De Franse minister nam de voetballer op de korrel toen hij op sociale media steun betuigde aan de Palestijnen in Gaza. ‘Al onze gebeden zijn met de bewoners van Gaza, die weer het slachtoffer zijn van onrechtvaardige bombardementen die kind noch vrouw spaart’, zei Benzema, een week nadat de vernietigende bombardementen op Gaza begonnen (die intussen 24.000 Palestijnen het leven heeft gekost, waarvan meer dan 10.000 kinderen), meldt Middle East Eye.

Darmanin noemde het toen ‘verbluffend’ dat Benzema geen solidariteitsbetuiging had gemaakt voor de Israëliërs die op 7 oktober waren gedood door Hamas. ‘We vechten tegen een veelkoppig hydra van de Moslimbroeders, omdat het een atmosfeer van jihadisme creëert,’ voegde hij daaraan toe.

Volgens de advocaat van Benzema zaait de Darmanin ‘tweedracht’ en zou hij uit zijn op ‘politieke uitbuiting’.

Eerder deze week leidde een Israëlische solidariteitsbetuiging met de gegijzelden tot ophef in Turkije. Na een goal (voor de Turkse club Antalyaspor) wees de Israëlische voetballer Sagiv Yehezkel naar het verband om zijn arm, waar ‘100 days’, ‘07/10’ en een Davidster op stond. Een verwijzing naar de terreuraanval van Hamas, maar de Turkse justitieminister zag daar op zijn beurt ‘steun voor genocide’ in Gaza in. Yehezkel werd uit de selectie gezet en wordt vervolgd. Intussen is hij alweer naar Israël vertrokken, waar hij een heldenontvangst kreeg.

- Advertentie -