15.7 C
Amsterdam

‘KNVB zet na ophef streep door nieuwe OneLove-campagne’

Lees meer

De KNVB is voorlopig gestopt met de OneLove-campagne, na de ophef rond de weigering van aanvoerders Orkun Kökcü (Feyenoord) en Redouan el Yaakoubi (Excelsior) om de regenboogband te dragen. Dit vertelde sportmarketeer Chris Woerts gisteravond in het praatprogramma Vandaag Inside (SBS6).

De KNVB is volgens Woerts bang dat de discussie straks niet meer gaat over de OneLove-band, maar over wie die band wel wil dragen en wie niet.

Met de OneLove-campagne wilde de KNVB een signaal afgeven tegen discriminatie. Er stond een nieuwe Eredivisie-campagne gepland vlak voor het WK in Qatar, een streng-islamitische Golfstaat waar homoseksuelen worden gediscrimineerd, maar die is volgens Woerts nu afgeblazen.

‘Dat vind ik écht slecht’, reageert vaste tafelgast René van der Gijp. Zijn collega Johan Derksen, zelf ook onderdeel geweest van de nodige controverses, reageert niet verrast:

‘Er zijn een paar honderd voetballers en er zitten een paar bij die dat niet willen. Iedere Marokkaanse jongen moet dat met de familie overleggen voordat hij dat doet. De tijden dat de KNVB kan zeggen dat iedereen zo’n band moet dragen, zijn voorbij. Daar moet je mee dealen.’

- Advertentie -