28 C
Amsterdam

Koeweit drukt honderdduizend Korans in het Zweeds na koranverbranding

Lees meer

De koranontheiliging in Zweden krijgt een bijzonder staartje in Koeweit. De oliestaat gaat honderdduizend Korans in het Zweeds drukken en beschikbaar stellen voor het Scandinavische land.

Dat meldt de nieuwssite Middle East Monitor. De verspreiding van de Koran bevestigt volgens de regering in Koeweit de ‘tolerantie van de islamitische religie, het propageren van islamitische waarden en de co-existentie van alle mensen’.

Koeweit wil de vertaalde Korans aanbieden aan moskeeën, bibliotheken, scholen en andere instituties in Zweden.

In islamitische landen ontstond, aangezweept door onder meer Turkije, vorige week een lobby tegen het voorkomen van koranverbrandingen in het Westen. Handelingen van ‘haat’ kunnen volgens deze landen niet onder de ‘vrijheid van meningsuiting’ vallen.

Turkije lijkt het islamofobe incident in Zweden ook te hebben aangegrepen om concessies van Amerika los te peuteren in de aankoop van F-16’s. De Turkse president Erdogan die al wekenlang zei dat hij een Zweedse toetreding bij de Navo zou blokkeren, ging eerder deze week plotseling overstag.

Een belletje met de Amerikaanse president Joe Biden, waarin groen licht voor F-16’s werden beloofd, gaf kennelijk de doorslag, meldt Middle East Eye.

- Advertentie -