20.7 C
Amsterdam

‘Koop Franse producten, maak Erdogan boos’, zegt Duitse komiek in tv-show

Lees meer

De Duitse komiek Oliver Welke heeft in zijn televisieshow op de Duitse publieke omroep opgeroepen om massaal Franse producten te kopen. ‘Koop Frankrijk leeg als een gek. Het is immers allemaal lekker – en u maakt Erdogan boos.’

De Turkse president Erdogan riep vorige week juist op om Frankrijk te boycotten vanwege de spotprenten van de profeet Mohammed. Erdogan heeft daarnaast felle kritiek op zijn collega Emmanuel Macron, die een islamofoob beleid zou voeren.

Frankrijk neemt harde maatregelen tegen ‘islamitisch separatisme’. Sinds de moord op geschiedenisleraar Samuel Paty, die in zijn lessen burgerschapskunde de controversiële Mohammed-cartoons had laten zien, heeft de overheid enkele ‘radicale’ moskeeën en islamitische organisaties gesloten.

Het is niet de eerste keer dat een Duitse komiek Erdogan op de korrel neemt. In maart 2016 las Jan Böhmermann een gedicht voor, waarin hij onder andere zegt dat Erdogan seks heeft met dieren en naar kinderporno kijkt. Erdogan probeerde Böhmermann te vervolgen, waarna hij moest onderduiken en het gedicht gedeeltelijk verbopden werd.

- Advertentie -