Leefbaar Rotterdam: Aboutaleb onderschat gevaar ‘extremere IS-variant’

Lees meer

Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam heeft in een brief burgemeester Ahmed Aboutaleb gewaarschuwd voor de Hazimi-beweging, een afsplitsing van IS die volgens experts nóg extremer is. Dit schrijft Dagblad 010.

De Hazimi-beweging wil iedereen vermoorden die niet rechtlijnig genoeg is, aldus een rapport van het gespecialiseerde onderzoeksbureau NTA. Dat geldt dus ook voor soennitische moslims die niet precies hetzelfde geloven als de leden van de Hazimi-beweging.

Volgens NTA zijn er inmiddels een kleine honderd Hazimi-aanhangers in ons land. Een van de leiders van dit netwerk, de Marokkaanse Nederlander ‘Abu Asim’, loopt nog steeds vrij in Nederland rond.

‘Dat zelfs de islamitische koppensnellers en massamoordenaars van ISIS de Hazimi’s als te extreem en ‘giftig’ zien, maakt iedere verdere toelichting over het gevaar van hun ideologie overbodig’, schrijft het Rotterdamse Leefbaar-raadslid.

Hoogwerf gelooft dat de burgemeester het gevaar onderschat. ‘Te meer daar het Rotterdamse stadsbestuur zich bij het kabinet weigert te verzetten tegen de terugkeer van kalifaatgangers en tevens een groot geloof heeft in het naïeve en met een welzijnssausje overgoten concept van ‘deradicalisering’.’

Volgens Hoogwerf gaat Nederland er veel te snel vanuit dat teruggekeerde IS-strijders gederadicaliseerd zijn, terwijl ze volgens haar ook nog verder kunnen radicaliseren.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Ach jeetje daar is mevrouw Hoogenwerf er weer. Deze dame moet altijd een weerwoord hebben als het over de Islam gaat. Terecht dat zij zich zorgen maakt maar waarom hoor ik haar geklepper niet als Pegida voor onrust en aanslagen zorgt ? Waarom hoor ik mw. Hoogenwerf niet als een aanslag door rechtsextremisten wordt gepleegd op niet Nederlanders. Neen, wat mij zorgen baart is de houding van Leefbaar Rotterdam en aanhang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here