19.3 C
Amsterdam

Man steekt zes mensen neer in Parijs, motief nog onbekend

Lees meer

Op station Gare du Nord in Parijs heeft een man vanochtend rond kwart voor zeven zes mensen neergestoken. De politie schoot hem vervolgens neer. Een van de slachtoffers is zwaargewond.

Gare du Nord is het drukste treinstation van Europa, met dagelijks 700.000 bezoekers. Toen de man met een mes aanwezigen begon neer te steken, schoten politieagenten in burger hem neer. Hij zou door meerdere kogels zijn geraakt en inmiddels in een ziekenhuis behandeld worden aan levensbedreigende verwondingen.

De politie zette de omgeving af. Het treinverkeer kon gewoon doorgaan. Het Franse Openbaar Ministerie start een onderzoek. Het motief van de man is onduidelijk – terrorisme ligt niet voor de hand, maakte de politie bekend in een verklaring.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin prees ‘moedige en effectieve reactie’ van de agenten. De dader was volgens hem een minuut nadat hij met zijn aanval begon al overmeesterd. Darmanin bevestigde dat de agenten in burger het recht hadden hun dienstwapen te gebruiken.

- Advertentie -