22.9 C
Amsterdam

‘Marokko en Israël spreken over openen ambassades’

Lees meer

Nu Israël en Marokko de diplomatieke betrekkingen normaliseren, zou het volgens koning Mohammed VI een ‘natuurlijke stap’ zijn om ambassades te openen.

De koning zei dit op een overleg tussen Marokkaanse en Israëlische afgevaardigden in de Marokkaanse hoofdstad Rabat twee weken geleden, meldt de Israëlische krant the Jerusalem Post.

Tijdens dit overleg, waar ook de Amerikaanse diplomaat Jared Kushner bij aanwezig was, waren Israël en Marokko alleen bereid tot het openen van een zogeheten ‘verbindingsbureau’ om de relaties warm te houden.

Marokko heeft in december opnieuw diplomatieke betrekkingen met Israël aangeknoopt. Dit, in het kader van de Abraham-akkoorden waarmee de VS ook normaliseringsovereenkomsten tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan hadden gesloten.

In ruil voor het normaliseren van diplomatieke betrekkingen met Israël erkennen de VS de soevereiniteit van Marokko over de Westelijke Sahara. Met Marokko onderhield Israël altijd wel informele betrekkingen. Israël beschouwt Marokko als een gematigde Arabische natie.

- Advertentie -