14.4 C
Amsterdam

Marokko en Spanje rollen terreurcel IS op

Lees meer

Met een gezamenlijke veiligheidsoperatie hebben veiligheidstroepen uit Marokko en Spanje een cel van terreurbeweging IS opgerold, die in beide landen actief was. Dit bericht Morocco World News.

Het gaat om een cel van drie personen. De politie pakte een van de IS-terroristen op in Marokko, in de provincie Chtouka Ait Baha in de regio Souss-Massa, en de andere twee in de Spaanse stad Almeria.

Volgens het Marokkaanse Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek hadden de gearresteerden trouw gezworen aan de terreurorganisatie IS en waren ze bezig met het verspreiden van propaganda, met als doel om nieuwe strijders te rekruteren.

De verdachten konden zich naar verluidt niet aansluiten bij IS-strijders in de Sahel-regio en wilden daarom in andere regio’s terroristische operaties voorbereiden. Wel hadden ze contact met strijders in de Sahel.

Veiligheidstroepen namen voor nader onderzoek apparatuur en digitale media in beslag. Ook legden ze beslag op een bivakmuts, een scherp metalen voorwerp en manuscripten met IS-propaganda.

- Advertentie -