13.1 C
Amsterdam

Moslims in actie tegen eenzame kerst

Lees meer

Het platform Kunst van het Samenleven heeft een kerstkaarten-actie gelanceerd. Hiermee hoopt het platform een lichtpuntje te bieden aan mensen die dit goed kunnen gebruiken.

Corona zorgt ervoor dat mensen niet naar hun familie kunnen of hun familie niet kunnen zien. Vooral voor mensen die al eenzaam zijn, wordt deze kerst misschien nog eenzamer. Om anderen te inspireren ook aan deze kerstkaartenactie mee te doen, kunnen deelnemers een foto maken en deze delen via #KunstvanhetSamenleven en #eenkleingebaar.

Het platform roept deelnemers op de actie zo veilig mogelijk te doen. Zoals: aanbellen en op 1,5 meter afstand toelichten waarom je die persoon een kaartje heb gestuurd. Je kunt ook je telefoonnummer op het kaartje schrijven met de opmerking dat mensen jou via WhatsApp kunnen (beeld)bellen.

‘Bij eerdere vergelijkbare acties heeft Platform Kunst van het Samenleven landelijk met 64 lokale partners uit 35 steden ruim 21.000 mensen in contact weten te brengen’, vertelt initiatiefneemster Saniye Calkin. ‘Dit om, zoals de naam het al zegt, de kunst van het samenleven te bevorderen. Omdat fysiek contact dit jaar niet mogelijk is, hebben wij gezocht naar alternatieve manieren om mensen dichterbij elkaar te kunnen brengen.’

- Advertentie -