17.9 C
Amsterdam

Motie van afkeuring voor Nida Almere om uitspraak over aanslag Nice

Lees meer

Raadslid Hassan Buyatui (foto) van Nida Almere zorgde vorige week voor ophef, toen hij een PVV-motie erger noemde dan de terroristische aanslag in Nice. Gisteren stemde de meerderheid van de gemeenteraad voor een motie van afkeuring, maar Buyatui neemt zijn woorden niet terug.

De PVV in Almere riep de gemeente via een motie op aandacht te besteden ‘aan het gevaar van radicale islam voor de vrijheden van vrouwen, homoseksuelen en zij die niet de islam aanhangen’. Aanleiding was de terroristische aanslag op een kerk in Nice, waarbij drie doden vielen.

Buyatui stelde dat de PVV met deze motie verdeeldheid zaait. ‘Verschrikkelijk wat in Frankrijk gebeurde, maar wat deze motie doet is nog veel erger’, ‘Deze motie is nog erger dan die ene dader wat hij daar allemaal verricht heeft, onschuldige mensen die hij heeft kunnen ombrengen. Deze motie pleit voor verdeeldheid in Almere. Deze motie, voorzitter, had niet ingediend moeten worden.’

De uitspraken van Buyatui zorgden voor rumoer in de raad. Gisteravond stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor een motie van afkeuring tegen het Nida-raadslid. GroenLinks en de PvdA stemden tegen.

Buyatui wil zijn woorden niet terugnemen. Ook stond hij nog steeds achter zijn tweet aan het adres van PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk, die door het Nida-raadslid voor ‘fascist’ werd uitgemaakt.

- Advertentie -