13.8 C
Amsterdam

Najib Amhali tegen Marokko-fans: ‘Bij winst feest vieren, niet de stad slopen’

Lees meer

Vanuit Amsterdam roept Najib Amhali fans van Marokko op na afloop van de WK-wedstrijd van vanmiddag feest te vieren, maar niet te rellen.

In een video met de politie blikt de Marokkaans-Nederlandse cabaretier vooruit op de wedstrijd Marokko-Canada om vier uur vandaag. Bij winst of gelijkspel gaat Marokko door naar de achtste finale. Bij verlies is het afhankelijk van de poulewedstrijd tussen Kroatië en België.

Het wordt 8-0 voor Marokko, zegt Amhali in een vlaag van overmoed. Maar dan, serieuzer: ‘Als we winnen houden we het op een feestje. We slopen niet de wijk, stad en land, maar vieren feest.’

Zondag braken na de 2-0 winst tegen België rellen uit in Amsterdam, evenals in Rotterdam en in Den Haag. In Amsterdam gingen honderden Marokko-supporters het Mercatorplein op. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken; ook werden ruiten ingeslagen en meerdere brandjes aangestoken. De ME moest eraan te pas komen. Eén persoon is gearresteerd.

Het Amsterdamse Mercatorplein, waar de rellen plaatsvonden, is voor vanmiddag aangewezen als risicogebied. Burgemeester Femke Halsema heeft ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ getroffen ter voorkoming van nieuwe rellen.

- Advertentie -