14.7 C
Amsterdam

Meer onhelderheid over hervatting luchtverkeer Nederland – Marokko

Lees meer

De afgelopen dagen berichtten Marokkaanse media dat vanaf 15 juni de vluchten van en naar Marokko zouden worden hervat. Maar nu blijkt dat er nog geen datum is afgesproken.

Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder Iberia en Lufthansa, kondigde aan in juli of augustus vluchten naar Marokko te hervatten. Royal Air Maroc wil dit echter nog niet doen.

Het Marokkaanse ‘Agentschap voor Burgerluchtvaart’ zegt graag de passagiersvluchten weer snel te hervatten, maar dat de uiteindelijke beslissing bij de Marokkaanse regering ligt. En die heeft vooralsnog geen besluit genomen.

Er zitten nog altijd Nederlandse reizigers vast in Marokko. Volgens minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) is het aantal inmiddels gedaald ‘tot stevig onder de duizend’.

Het Nederlandse kabinet kondigde gisteren aan dat het reisadvies voor landen buiten Europa ook na 15 juli nog even op ‘oranje’ staat, wat inhoudt dat niet-noodzakelijke reizen afgeraden worden. Dit geldt ook voor reizen naar Marokko.

Ondertussen zijn de coronamaatregelen in Marokko enigszins versoepeld. Zo mag de horeca in het koninkrijk weer deels open en is ook het interprovinciaal verkeer weer toegestaan.

- Advertentie -