14.8 C
Amsterdam

Ophef in Frankrijk: McDonald’s-team geteisterd door discriminatie collega’s

Lees meer

De medewerkers van een Frans McDonald’s-restaurant vlakbij Toulouse pikken het niet langer: alle seksisme, homofobie en racisme en homohaat waar enkele collega’s hen al maandenlang mee lastigvallen. Omdat ze vinden dat het management hun klachten niet serieus neemt, demonstreerden ze hiertegen – vlak voor ‘hun’ restaurant.

Radio France sprak met gedupeerde medewerkers. Zo werd een Algerijns-Franse medewerker in april, tijdens een discussie over de Franse presidentsverkiezingen, door een collega te verstaan gegeven ‘dat dit niet ons land zou zijn en we terug naar huis moesten gaan’.

Het ernstigste voorval gebeurde in september, toen bij een woordwisseling tussen een geluierde moslimmedewerker haar hijab van haar hoofd werd getrokken. Toen de Algerijns-Franse medewerker haar collega wilde helpen, viel de andere medewerker haar fysiek aan.

Het plaatselijke McDonald’s-management zegt dat de dader inmiddels is ontslagen en op dit moment ‘alle nuttige maatregelen te bekijken om het bewustzijn te vergroten en seksisme, discriminatie en racisme te voorkomen.’

Maar het gaat volgens de slachtoffers om in totaal zes medewerkers die zich voortdurend discriminerend uiten. En daarover wil het management niets kwijt. Gisteren hielden de slachtoffers en medestanders daarom een demonstratie vlak voor het restaurant.

- Advertentie -