11.3 C
Amsterdam

Opnieuw discriminerende WhatsAppberichten bij politie

Lees meer

Negen Amsterdamse agenten zijn op non-actief gezet en één medewerker geschorst, nadat ‘ernstig grensoverschrijdende en discriminerende’ appgroepen zijn ontdekt. De politie wil nog niks over de inhoud loslaten. Zo meldt NOS.

De precieze aard en omvang van de uitingen worden nog verder onderzocht’, zegt de Amsterdamse politiechef Frank Paauw. Op details wil hij niet ingaan, vanwege onderzoek, maar Paauw wil tegen NOS wel kwijt dat hij het ‘zeer hoog’ opneemt.

De laatste jaren is er steeds meer kritiek op discriminatie binnen het politiekorps. Zo werd vorig jaar een agent ontslagen vanwege racistische uitspraken tijdens een trip buiten diensttijd in Parijs. Een paar jaar eerder kwam de Rotterdamse politie in een negatief daglicht te staan, nadat ze racistische appjes hadden gedeeld, zoals ‘Weer een Turk minder’ in de zaak Hümeyra, het Turks-Nederlandse meisje dat door haar ex-vriend werd doodgeschoten.

‘Belediging, pesterijen en discriminatie hebben geen plaats in onze politieorganisatie en staan haaks op de politie die wij willen en moeten zijn: integer, betrouwbaar, moedig en verbindend’, zegt de Amsterdamse politiechef nu.

- Advertentie -