16.8 C
Amsterdam

Pakistan: afgezette premier Khan organiseert mars naar Islamabad

Lees meer

Oud-premier Imran Khan van Pakistan heeft zijn aanhangers opgeroepen om aanstaande woensdag vreedzaam naar Islamabad te marcheren en aan te dringen op nieuwe verkiezingen. Dit meldt de Arabische nieuwszender al Jazeera.

Khan werd vorige maand afgezet bij een motie van wantrouwen in het parlement, die breed werd gesteund. Hij was impopulair geworden vanwege zijn economische beleid. Om de motie van wantrouwen te voorkomen, had Khan een week eerder het parlement ontbonden en nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Maar het Pakistaanse Hooggerechtshof draaide deze beslissing terug.

Sinds hij is afgezet, heeft Khan in verschillende steden in Pakistan demonstraties toegesproken. Woensdag is de hoofdstad, waar ook het parlement zetelt, aan de beurt.

‘We zullen [de nieuwe regering] nooit accepteren – hoe lang we ook in Islamabad moeten blijven, we zullen daar blijven’, aldus Khan tegen verslaggevers in de noordwestelijke stad Peshawar.

Khan verkoopt de mars als een belangrijke stap om de soevereiniteit van Pakistan te beschermen. De oud-premier zegt dat de motie van wantrouwen tegen hem een Amerikaans complot is, vanwege Khans kritiek op de Amerikaanse ‘War on Terror’. De Verenigde Staten ontkennen elke betrokkenheid.

- Advertentie -