14.2 C
Amsterdam

Palestina-activisten boos op Unilever om verkoop Israëlische Ben & Jerry’s

Lees meer

Het ijsmerk Ben & Jerry’s blijft, ondanks een eerder aangekondigde terugtrekking, tóch beschikbaar in de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Palestina-activisten zijn boos.

Ben & Jerry’s, dat een activistisch imago heeft, besloot vorig jaar geen ijs meer te verkopen in de bezette gebieden. Maar Unilever heeft dit besluit nu onschadelijk gemaakt, door de zakelijke belangen in Israël van Ben & Jerry’s te verkopen aan branchegenoot American Quality. En die gaat gewoon door met verkopen in de bezette gebieden, onder de Hebreeuwse en Arabische naam.

De Palestina-activisten van BDS (BDS staat voor Boycot, Desinvesteringen en Sancties) zijn verbolgen. BDS Nederland stelt dat Unilever Israël wil ‘sussen’. Unilevers acties zijn ook hypocriet, stelt BDS, omdat het in maart haar zaken in en met Rusland opschortte vanwege de invasie van Oekraïne.

‘Onrecht moet overal bestreden worden’, vindt BDS.

Ook Ben & Jerry’s zelf is boos op Unilever. Vorige week al liet het dochterbedrijf weten niet achter het besluit van Unilever te staan.

- Advertentie -