16.1 C
Amsterdam

Poetin over Erdogan: ‘sterke leider’ die niet altijd even makkelijk is

Lees meer

De Turkse president Erdogan is een ‘sterke leider’ die altijd de belangen van Turkije verdedigt. Althans, dat zegt niemand minder dan de Russische leider Vladimir Poetin.

Ook zegt Poetin aan dat Erdogan niet altijd even makkelijk is, meldt persbureau Reuters, maar dat Turkije altijd een ‘betrouwbare’ partner is met wie je goede afspraken kunt maken.

Erdogan probeert, ondanks de oorlog in Oekraïne en Turkije’s NAVO-lidmaatschap, goede banden met Rusland te onderhouden. Turkije ging niet mee in de sancties tegen Rusland. In augustus kwamen de twee landen tot een overeenkomst om de transport en landbouw wederzijds te versterken. De twee leiders spraken onlangs zelfs af om van Turkije een knooppunt voor Russisch gas te maken.

Rond de Oekraïne-oorlog probeert Erdogan een bemiddelende rol te spelen tussen Rusland en Oekraïne. Hij slaagde daarin tijdens de graanovereenkomst van afgelopen zomer, waardoor ondanks de Russische bezetting graan uit Oekraïne alsnog de Zwarte Zee door kan, en bij enkele gevangenenruilen tussen Rusland en Oekraïne.

- Advertentie -