14.2 C
Amsterdam

PvdA en GL Rotterdam: Aboutaleb, houd Grijze Wolven buiten de deur

Lees meer

PvdA en GroenLinks Rotterdam willen weten hoe burgemeester Ahmed Aboutaleb de veiligheid garandeert van het Koerdische culturele centrum dat afgelopen weekend is vernield. Dit schrijft Dagblad 010.

Afgelopen weekend werden bij de Koerdische Volksstichting Rotterdam in Overschie de ruiten ingegooid (foto). Ook kreeg het Koerdische centrum een dreigbrief, waarin stond dat als de Koerden het pand niet binnen een maand verlaten het gebouw in de brand wordt gestoken.

De brief is ondertekend door ‘de jongeren van de Grijze Wolven in Utrecht’. De Grijze Wolven vormen een ultranationalistische etno-Turkse groepering en vinden dat Koerden een bedreiging vormen voor het Turkse volk.

‘We maken ons ernstig zorgen om de toenemende verdeeldheid in de maatschappij en de inmenging van buitenlandse invloeden op het welzijn van de inwoners van Rotterdam’, stellen PvdA en GroenLinks. ‘Het is beangstigend en ontoelaatbaar dat lokale, Europese groeperingen door middel van bedreigingen en intimidatie socio-politieke druk uitoefenen op bewoners van onze stad.’

Aboutaleb heeft in het verleden gepoogd om de spanningen tussen Koerdische Nederlanders en Turkse Nederlanders te verminderen door het organiseren van een dialoog. PvdA en GroenLinks vinden dat die dialoog weer moet worden hervat.

- Advertentie -