8.1 C
Amsterdam

PvdA Rotterdam wil banden met Suriname weer aanhalen

Lees meer

Het Rotterdamse PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh wil dat de Maasstad de banden met Suriname weer aanhaalt. Dit zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Suriname vierde gisteren 45 jaar onafhankelijkheid. Volgens de Hindoestaanse PvdA-politicus waren de banden met Suriname altijd goed, behalve tijdens de regering van Desi Bouterse (foto, rechts). Nu Bouterse dit voorjaar de verkiezingen verloor van voormalig oppositiepoliticus Chan Santokhi (foto, links), kan de samenwerking met Suriname weer worden opgepakt.

Balwantsingh gelooft dat het aanhalen van de banden tussen Rotterdam en Suriname veel kansen biedt. Hij denkt hierbij niet aan ontwikkelingshulp. ‘Ze redden het prima zonder Nederland. Suriname ligt heel gunstig, op het puntje van Zuid-Amerika. Ze hebben een haven, maar missen de ervaring om er een diepzeehaven van te maken. Daar zou Rotterdam een rol in kunnen spelen.’

Daarnaast zou de Nederland de ouderzorg deels naar Suriname kunnen verplaatsen. Daarmee wordt de zorg in Nederland ontlast, zegt Balwantsingh, en dit levert in Suriname werkgelegenheid op.

De PvdA’er heeft hierover vragen gesteld aan het Rotterdamse collegebestuur, dat overeind wordt gehouden door een coalitie van VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP.

- Advertentie -