14.3 C
Amsterdam

PVV-raadslid wil dat Utrecht de Israëlische vlag hijst, durft dit zelf niet

Lees meer

Het Utrechtse PVV-raadslid Sjors Nagtegaal wil dat de gemeente Utrecht een Israëlische vlag ophangt op het stadskantoor. Zelf durft de PVV-politicus geen Israëlische vlag te laten wapperen bij hem thuis.

Nagtegaal vindt dat Nederland solidair met Israël moet zijn. ‘Israël wordt nu al ruim een week door de Palestijnse, terroristische organisatie Hamas vanuit de Gazastrook bestookt met raketten’, vertelt hij aan AD Utrecht. ‘Toen terroristen een paar jaar geleden een aanslag pleegden in Parijs, wapperde de Franse vlag uit solidariteit op de Dom. Nu moeten we onze trouwe bondgenoot Israël steunen.’

Maar het PVV-raadslid geeft zelf niet het goede voorbeeld, legt hij uit. ‘Als ik de Israëlische vlag ophang, worden mijn ruiten ingegooid’, vertelt Nagtegaal, die in de Utrechtse wijk Zuilen woont. Hij hangt om dezelfde reden ook nooit een poster van de PVV op. ‘Ik draag wel een klein Israëlisch vlaggetje op mijn revers’, zegt hij.

Deze middag, tijdens het wekelijke vragenuurtje, zal Nagtegaal burgemeester Sharon Dijksma (PvdA) verzoeken om de Israëlische vlag op het stadskantoor te laten hijsen.

- Advertentie -