20.2 C
Amsterdam

PVV-Statenlid boos om reclame met moslima

Lees meer

PVV-Statenlid Tjerk Langman (Noord-Brabant) is boos op Vodafone, omdat ze in een reclamecampagne een moslima met een hoofddoek hebben gebruikt. Hierdoor zou Vodafone ‘miljoenen Nederlanders’ schofferen die geen hoofddoek dragen, schrijft hij op X.

‘Niet alle mensen met een Vodafone abonnement zijn moslim’, voegt Langman nog aan die post toe. Op sociale media doet hij wel vaker xenofobe uitspraken. Zo zou een solidariteitsactie van GroenLinksers – ‘ik ben een Marokkaan’ – een ‘kalifaatgezegde’ zijn en pleit hij voor een hoofddoekverbod op basisscholen.

Langman is sinds maart 2023 Statenlid voor de PVV. Hij is geboren in Eindhoven en zet zich in voor ‘een betere mobiliteit in Brabant’. Hij is lange tijd actief geweest voor de LPF en voelt zich geïnspireerd door de vermoorde politicus Pim Fortuyn die de islam met geweld associeerde. Hij citeert hem op de website van de Provinciale Staten. ‘Wie veranderingen in dit land wil, zal in beweging moeten komen’.

Verder postte hij op social media dat hij Ruud Gullit een ‘topper’ vindt, omdat de oud-voetballer geen problemen heeft met de drie Oranje-fans die zichzelf onlangs zwart schminkten tijdens het EK.

- Advertentie -