11.2 C
Amsterdam

GroenLinks Rotterdam: snelle aanpak discriminatie Erasmus Universiteit

Lees meer

Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Jimmy Smet vraagt wat de stand van zaken is wat betreft de bestrijding van discriminatie, ongewenste intimiteiten en oneigenlijke werkdruk bij de Erasmus Universiteit en andere onderwijsinstellingen in Rotterdam.

Smet wil een nader onderzoek naar discriminatie, aldus Dagblad 010, omdat de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs vaststelde dat universiteiten te weinig aan de bestrijding van deze problemen doen en die niet bij de bron aanpakken.

Het GroenLinks-raadslid stelt daarom raadsvragen aan wethouder Saïd Kasmi (D66) van Onderwijs. ‘De inspectie stelt óók dat er te weinig aandacht is voor het inventariseren van de arbeidsrisico’s als gevolg van discriminatie. Onduidelijk is wie verantwoordelijk is voor de aanpak van discriminatie en daar maken we ons zorgen over.’

Smet vraagt daarom concreet aan de wethouder of de Erasmus Universiteit in staat is om deze problemen op eigen kracht aan te pakken. Als de universiteit daartoe niet in staat is, dan wil Smet weten welke rol de gemeente Rotterdam hierin kan spelen.

- Advertentie -