14.7 C
Amsterdam

Rotterdam: PVV boos over Palestijnse vlag op fractiedeur Denk

Lees meer

Maurice Meeuwissen van de Rotterdamse PVV-fractie is boos op Denk, omdat er 24 uur een Palestina-vlag op de deur van de fractiekamer van Denk heeft gehangen. Dit schrijft Dagblad 010.

Een vlagafbeelding van het Eurosongfestival moest binnen een kwartier weg, schrijft Meeuwissen in een brief aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij vindt dat het stadhuis met twee maten meet. Ook heeft Meeuwissen inhoudelijk moeite met de Palestijnse vlag.

‘Die vlag staat voor Hamas, dus: terreur, dood, verderf en Jodenhaat. Elke keer als ik die Palestijnse vlag zie word ik ermee geconfronteerd dat D66 minister Kaag, mogelijk, met mijn belastingcenten zorgt dat Hamas bommen op Israël gooit.’

Denk staat vierkant achter de Palestijnen in het conflict met Israël. Nadat in een tweet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ook de Nederlandse vlag als ‘steunland’ werd afgebeeld, reageerde het Rotterdamse Denk-raadslid Van Baarle verbolgen:

‘Nee. Haal mijn vlag daar weg. Ik sta niet achter een potentaat die met zijn misdadige regering een volk verdrijft, onderdrukt en vermoordt.’

- Advertentie -