12 C
Amsterdam

Rotterdamse agent mag na racistische opmerking voorlopig blijven werken

Lees meer

De Rotterdamse agent die tijdens een aanhouding een verdachte uitmaakte voor ‘kutneger’ is nog steeds aan het werk. Wel heeft de Rotterdamse politie afstand genomen van deze racistische uitspraak, schrijft RTV Rijnmond.

Op 5 december werden drie gezinsleden uit Dordrecht opgepakt: een 37-jarige moeder, haar 45-jarige partner en haar 18-jarige zoon. Na een handgemeen scholden de agenten de drie gezinsleden uit. In een video hoor je ‘Grijp die vieze negers’ en ‘kutneger’, aldus NRC, dat het voorval deze week naar buiten bracht.

De advocaat van het gezin heeft aangifte gedaan tegen de politie wegens mishandeling en racisme. De agent is nog steeds aan het werk, omdat het onderzoek tegen de agenten nog loopt.

De advocaat vindt dit onbegrijpelijk: ‘Er loopt nu in de regio Rotterdam een man, die zich racistisch uit tegenover zwarte mensen, maar die wel in uniform en met dienstwapen over straat mag gaan. Dat geeft wel aan hoe serieus de politie de zaak neemt: niet echt, lijkt mij.’

Eerder dit jaar kwam de Rotterdamse politie negatief in het nieuws, vanwege racistische uitlatingen die gedaan werden in een besloten WhatsApp-groep. Uiteindelijk werden deze agenten niet strafrechtelijk vervolgd.

- Advertentie -