17.9 C
Amsterdam

Tóch erkenning? Trumps voorlichter neemt ‘Armeense Genocide’ in mond

Lees meer

De woordvoerder van Donald Trump refereerde gisteren naar de ‘Armeense Genocide’. Opmerkelijk, want officieel erkent het Witte Huis de Armeense Genocide niet.

Woordvoerder Kayleigh McEnany vertelde op een persconferentie dat demonstranten nu ook een Armeense Genocide-monument hadden beklad, wat volgens de woordvoerder van het Witte Huis veelzeggend is.

‘Er lijkt een gebrek aan begrip en historische kennis te zijn wanneer het Armeense Genocidemonument – dat de slachtoffers van alle misdaden tegen de menselijkheid, inclusief slavernij, herinnert – wordt vernield.’

Het Witte Huis reageerde niet op de vraag van Business Insider om te zeggen of de regering-Trump de massamoord op Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog nu als genocide erkent. De Turkse ambassade in Washington zweeg ook over deze kwestie, aldus Business Insider.

De Armenian Assembly of America is blij met het standpunt van de regering omtrent de bekladding van het Armeense genocidemonument, zo laat het weten in een statement.

Hoewel de Amerikaanse regering de Armeense Genocide niet, doet het Amerikaanse Congres dat sinds het najaar van 2019 wel.

- Advertentie -