27.9 C
Amsterdam

Tot islam bekeerde ex-PVV’er: spijt van angst zaaien

Lees meer

Voormalig PVV-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren heeft spijt van ‘het zaaien van angst’ in zijn tijd bij de PVV. Dat zegt hij in een interview met RTL Nieuws.

‘Ik heb spijt van het kwetsen van moslims en het polariseren richting de islam, maar ik kan het niet terugdraaien’, zegt Van Klaveren (foto, midden).

‘Ik heb jarenlang meegedaan aan het zaaien van angst. Ik ben daar medeverantwoordelijk voor.’

In 2014 verliet van Klaveren de partij na een toename van radicale boodschappen door de PVV. Het scanderen van ‘minder Marokkanen’ was de druppel die de emmer liet overlopen. Hij verliet de PVV en kwam na de verkiezingen van 2017 niet meer terug in de Kamer.

Vanaf dat moment kon de van oudsher gereformeerde Van Klaveren zich volledig richten op op het schrijven van een boek over ‘het gevaar van de islam’. Maar tijdens zijn zoektocht raakte van Klaveren ervan overtuigd dat Mohammed een ware profeet is.

‘Ik zag hem niet meer als een ‘warlord’, zoals hij in veel westerse islamboeken wordt beschreven. Ik zag hem nu voor het eerst als vader, als docent en als mens. Na een proces van 3,5 jaar kon ik er niet meer omheen: Mohammed was, net als Mozes en Jezus, een profeet van God.’

Eind 2018 bekeerde van Klaveren zich tot de islam. Hij werkt voor een organisatie die virtualrealitybrillen aanbiedt waarmee je een reis door de islamgeschiedenis kunt maken.

- Advertentie -