17.9 C
Amsterdam

‘Trump gaf in telefoongesprek Antifa schuld van bestorming Capitool’

Lees meer

Trump heeft in een privégesprek extreemlinkse activisten de schuld gegeven voor de bestorming van het Capitool. Dit meldt het Amerikaanse onderzoeksplatform Axios op basis van Republikeinse bronnen.

In een telefoongesprek met de Republikeinse politicus Kevin McCarthy zou Trump gisteren hebben gezegd dat extreemlinkse ‘mensen van Antifa’ verantwoordelijk waren geweest voor het geweld in en rond het Capitool, niet zijn eigen aanhangers.

McCarthy was het daar niet mee eens, bericht Politico: ‘Het is niet Antifa, het is MAGA (Make America Great Again, de aanhangers van Trump, red.). Ik weet dat. Ik was erbij.’

Uit de beschikbare videobeelden blijkt dat de bestormers van het Capitol Trump-aanhangers waren.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet, die er geen geheim van maakt te  sympathiseren met Trump, beweerde onlangs in gesprek met Ongehoord Nederland dat de rellen in het Capitol mogelijk het werk waren van extreemlinkse ‘agents-provocateurs’.

Trump begon tegen McCarthy ook over de zogenaamde verkiezingsfraude, maar het Congreslid vertelde Trump nogmaals dat hij de verkiezingen echt had verloren en dat het voorbij was.

- Advertentie -