20.5 C
Amsterdam

Trump wil inreisverbod voor mensen uit moslimlanden

Lees meer

‘Wanneer ik weer president ben, zullen we radicale islamitische terroristen mijlenver uit ons land houden’, zei Donald Trump bij de jaarlijkse conventie van Republikeinse Joden begin deze maand. De vorige president van de Verenigde Staten wil dat met het omstreden inreisverbod voor moslims bewerkstelligen. Zo meldt the New York Times.

‘Herinneren jullie nog het reisverbod?’, vraagt Trump retorisch aan zijn toehoorders. ‘Op een dag zal ik het reisverbod in ere herstellen.’

De bijeenkomst stond in het teken van de oorlog in Gaza, waar het dodental aan Palestijnse zijde de 8000 zou hebben gepasseerd. Terwijl Israël als vergelding op de terreuraanslag op 7 oktober (waar meer dan 1400 doden vielen) Gaza blijft bombarderen, wordt ‘de onvoorwaardelijke Amerikaanse steun’ aan Israël meermaals herhaald. Trump beloofde de verzamelden Republikeinse Joden om de staat Israël te verdedigen ‘als niemand ooit heeft gedaan’.

Volgens Trump is het conflict tussen Israël en Hamas een strijd tussen ‘beschaving, manieren en goedheid’ en ‘barbarij, verdorvenheid en kwaadaardigheid’.

Volgens the New York Times zijn de woorden van Trump echo’s van de islamofobe retoriek die hij gebruikte in de succesvolle verkiezingscampagne in 2016.

- Advertentie -