21.4 C
Amsterdam

Turkse imam moet België verlaten vanwege anti-homoberichten

Lees meer

De Turkse imam van de Yesil Camii moskee in Houthalen-Helchteren moet België verlaten, melden Vlaamse media. De imam schreef op Facebook dat homoseksualiteit in de islam verboden is en ziekte en verval met zich meebrengt.

Zo deelde hij een bericht waarin hij zei achter Ali Erbas te staan, de directeur van het Turkse Diyanet, een soort ministerie van Godsdienstzakent. Erbas heeft zich in het verleden zeer negatief over homoseksualiteit uitgelaten. Bovendien zou de imam de boodschap onderschrijven dat ‘homoseksualiteit een virus is van het kapitalisme en de democratie’.

‘Wie haat komt zaaien in onze maatschappij heeft hier geen plaats,’ aldus minister Sammy Mahdi (Asiel & Migratie), die besloten heeft de verblijfsvergunning van de imam niet te verlengen.

Behalve de imam zelf ligt ook de moskee in Houthalen-Helchteren (foto) onder vuur. De Facebookpagina van de moskee deelde een bericht van Diyanet, waarin staat dat homoseksualiteit verboden is omdat het de toekomst en de familie zou ondermijnen. De Vlaamse regering is een procedure gestart om de erkenning van de moskee in te trekken.

‘Diegenen die buiten de lijntjes kleuren, aanvaarden we niet’, aldus minister Bart Somers (Binnenlandse Zaken). ‘Ik zal niet aarzelen om ertegen op te treden. Op die manier bewaken we onze vrijheden.’

- Advertentie -