18 C
Amsterdam

Turkse zelfrijdende bus eind dit jaar in bedrijf op Rotterdam Airport

Lees meer

De nieuwste generatie zelfrijdende elektrische bussen van het Turkse bedrijf Karsan zal eind dit jaar testritten afleggen op Rotterdam Airport. Als dit goed gaat, zullen ze in 2025 dienst doen als transportmiddel voor passagiers en medewerkers van de luchthaven. Zo meldt de Turkse nieuwssite SonHaber.

Voor Karsan, het Turkse bedrijf dat de ‘e-TAKbus’ produceert, is het de eerste levering aan Nederland. In november 2024 zullen de zelfrijdende bussen voor het eerst pendelen tussen Rotterdam Airport en de metrohalte Meijersplein, een route van 5 kilometer.

De CEO van Karsan, Okan Bas, is tevreden over de deal. ‘We zien het als een belangrijke stap in de transportwereld, die onderhevig is aan vele veranderingen,’ zei hij tegen SonHaber.

Volgens Bas is de levering een mijlpaal, omdat het de eerste keer is dat autonome bussen worden ingezet op een internationale luchthaven. Ook wijst hij op de duurzaamheid van de elektrische bussen. ‘Ze zijn milieuvriendelijker dan de traditionele bussen, die op fossiele brandstoffen rijden.

- Advertentie -