23.1 C
Amsterdam

Twitter bant account van Joodse, pro-Palestijnse advocaat

Lees meer

Twitter heeft het account van de Joods-Amerikaanse, pro-Palestijnse advocaat en activist Stanley Cohen stopgezet. Pro-Palestijnse activisten zijn woedend.

‘Mijn (pro-Palestijnse) joodse vrienden worden geschorst van social media, sommigen verliezen hun baan en anderen worden gepest en geïntimideerd’, twittert de pro-Palestijnse activiste Abier Khatib. Het laatste slachtoffer: Stanley Cohen. ‘Hun enige misdaad is dat ze opkomen voor de mensenrechten van de Palestijnen en zich verzetten tegen onderdrukking.’

Ook de Australische journalist C.J. Werleman is verontwaardigd. Hij denkt dat Israël Twitter onder druk heeft gezet om het account van Cohen te schorsen, ‘die al tientallen jaren onvermoeibaar campagne voert tegen de Israëlische bezetting.’

De Joods-Amerikaanse Cohen verdedigde als advocaat Hezbollah, Hamas, een familielid van Osama Bin Laden en andere omstreden cliënten. Hij is een verklaard tegenstander van Israël en staat bij zijn tegenstanders bekend als ”s wereld grootste zelfhatende Jood’.

In 2014 werd hij veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf vanwege belastingontduiking en werd hij geschorst als advocaat.

- Advertentie -