18.9 C
Amsterdam

Verenigde Arabische Emiraten beginnen met Holocaustonderwijs

Lees meer

Op lagere en middelbare scholen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) krijgen kinderen vanaf nu ook les over de Holocaust. De Verenigde Staten reageren enthousiast op het besluit van het kleine golfstaatje en verwachten dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen.

De Amerikaanse ambassade van de VAE deelde maandag mee dat het land begint met Holocaustonderwijs, meldt nieuwssite The Times of Israel. Hoe die lessen eruit gaan zien, is niet bekend. Ook wilde de regering van het land het nieuws niet bevestigen.

Volgens de ambassade is het besluit een voortvloeisel van normalisering van de banden tussen de VAE en Israël. Beide landen zochten in 2020 toenadering op aanmoediging van de Amerikaanse president Donald Trump.

Deborah Lipstadt, de speciaal gezant van de VS voor het monitoren en bestrijden van antisemitisme, reageert enthousiast. ‘Onderwijs over de Holocaust is een voorwaarde voor menselijkheid en te veel landen zijn te lang doorgegaan met het bagatelliseren van de Sjoah (de Hebreeuwse naam voor de Holocaust, red.) om politieke redenen’, reageert Lipstadt. ‘Ik complimenteer de VAE voor deze stap en verwacht dat andere landen snel dit voorbeeld zullen volgen.’

Volgende week ontmoet het zogeheten Negev Forum elkaar in Abu Dhabi. Daarbij zullen de regeringen van de VAE, Marokko, Egypte, Israël, Bahrein en de VS vertegenwoordigd zijn. Deze landen willen verder werken aan het verstevigen van hun banden.

- Advertentie -